Gott nytt år!

Sista dagen på året och dags att sammanfatta musikåret 2011! 

Detta tänkte jag göra med en liten topp 10 lista (ja jag gillar listor) över årets bästa albumsläpp. Jag reserverar mig för att jag glömt något album som kanske borde finnas med. Det har faktiskt varit en hel del bra och efterlängtade skivsläpp i år och det som sticker ut lite extra vad gäller att vara efterlängtat är ju blink-182 – Neighborhoods. Efter 8 år av väntan på att Blink skulle återförenas och släppa nytt så hände det! Och nästa år så blir det till att se dom för första gången på Hurricane i Tyskland, speaking of efterlängtat! Skivan är riktigt bra och har växt ju mer man lyssnat på den så den tar definitivt plats på listan! 

Hoppas på ett skönt 2012 med mycket bra musik! 


1. Dikta - Get It Together
Har hyllat detta album förut och det är inte för inte som det återfinns längst upp på listan. Isländska Dikta har verkligen lyckats skapa något fantastiskt i och med denna skiva. 


2. Graveyard – Hisingen Blues
Graveyards andra album är en rockplatta med extra allt som visar hur bra den svenska rockscenen är även utan saknade Hellacopters närvaro. Skivan är fylld med rakt igenom riktigt bra och genomarbetade låtar som andas blues, 70-tals rock och till och med lite folkmusik precis som debutskivan. Vill man uppleva dessa låtar en nivå vassare ändå så ska dom avnjutas live där Graveyard verkligen levererar! 


3. blink-182 – Neighborhoods
Otroligt efterlängtad skiva som växer och växer varje gång man lyssnar på den. Så skönt att Blink är tillbaka och det med besked. Dom har tagit ytterligare ett steg bort från den skitiga punken som genomsyrade de första skivorna och nu är soundet ännu lite mognare än senaste skivan som kom 2003 och det låter som en blandning av sidoprojekten Angels and Airwaves och +44. Bra skit! 


4. In Flames – Sounds Of A Playground Fading
När In flames släpper nytt album då vet man i förväg att den kommer snurra på skivspelaren en bra tid framöver. Så har det varit de senaste åren och förhoppningsvis lär det fortsätta ett tag till. Även om denna skiva inte riktigt är lika lysande som förra skivan så är det fortfarande en riktigt riktigt bra skiva.


5. Deportees – Islands & Shores
Efter förra albumet, Under the pavement så var förväntningarna hos kritiker och fans skyhöga inför årets släpp. Dessa förväntningar kunde mycket väl resulterat i en flopp, men Deportees lyckades uppfylla dessa med råge och lämnade ifrån sig en produkt som är något i hästväg. Riktigt snyggt rakt igenom och det märks att det ligger mycket tid och noggrannhet kring minsta detalj på varenda låt.


6. Beatsteaks – Boombox
Ytterligare ett band som har slipat bort lite av de ruffiga kanterna och skräniga distarna på sin nya skiva. Som tur är har Beatsteaks ändå behållt en hel del av ovannämnda och det har resulterat i ännu en grym skiva från tyskarna. 


7. Those Dancing Days – Daydreams & Nightmares
Innan "tjejbandet" från stockholm i augusti bestämde sig för att ta en paus på obestämd framtid så han dom med att släppa en riktigt bra skiva i Daydreams & Nightmares och tur är väl det. Mycket bra skiva!


8. Bon Iver – Bon Iver
Detta kanske är årets mest kritikerrosade album och visst är det fantastiskt bra. Det kommer säkert att anses vara en ritktig klassiker bland skivor om några år. Det är en väldigt stämningsfull och vacker skiva som säkert lär växa en del ju mer man lyssnar på den. Hade jag hunnit lyssna mer på den hade den säkert kunnat klättra lite på listan.


9. Foo Fighters – Wasting Light
Efterlängtat skivsläpp som inte gjort många besvikna, finns en del grymt bra låtar! Tyvärr en och annan låt som mest känns som utfyllnad.


10. Panic! At the Disco – Vices & Virtues
Panic! At the disco fortsätter på den inslagna vägen med sin "popiga alternativ-rock" och gör det bättre än någonsin. Ett väldigt bra album!



Bubblare!
Här är några skivor som kunde tagit plats om listan varit lite längre. 

Arctic Monkeys – Suck It and See
The Strokes – Angles
The Kooks – Killing Me
Florence + The Machine – Lover To Lover
Kapten Röd – Saknade Vänner
The Horrible Crowes – Elsie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0