Mustasch - Sounds like hell, looks like heaven

Sounds Like Hell, Looks Like Heaven


Då har Mustasch spottat ur sig ett nytt album då! Vet knappt vart jag ska börja.. Varje låt på denna skiva skulle behöva en egen recension då det spretar åt alla möjliga håll och kanter. Känns som att dom har lånat/stulit riff och ideér från höger och vänster, haft beslutångest för hur skivan ska låta och därför blandat och provat allt i en salig röra. Morning star är ett riktigt bottennapp och det låter som att den är skriven för melodifestivalen.. usch. Tur då att det finns ett par riktigt bra låtar som plåster på såren. Speed Metal är starkaste kortet i leken och tillsammans med The Challenger och It's Never Too Late räddas skivan från att kunna kallas för skräp. Hoppas nu att Mustasch lär sig en läxa av detta och hittar tillbaka till sig själva! I fortsättningen får dom tyvärr klara sig utan Danne McKenzie frenetiska trummande då han lämnade bandet i december.



Mustach
Danne McKenzie

P3 Guld!

P3 Guld avklarad för i år!  Årets pristagare blev följande..

Årets grupp - Deportees

Årets pop - Syket

Årets artist - Kapten Röd

Årets Hiphop/Soul - Ison & Fille

Guldmicken (bästa live) - Kapten Röd

Årets dans - L-Wiz

Årets låt - Svenska Björnstammen - Vart jag mig i världen vänder

Årets rock/metal - Graveyard

Årets Nykomling - Svenska Björnstammen


2011, Graveyard
Hade gärna sett att Graveyard fått guldmicken också, det hade dom verkligen varit värda!

Topplistan, nr 8!

Mando Diao live at Springbreak


Mando Diao, Peace and Love 2008, Borlänge
Nog för att Mando Diao är ett riktigt bra liveband vart dom än spelar och sällan gör dåliga spelningar. Men om man vill se dalmasarna tömma ur sig allt vad kärlek och energi heter så ska man nog se dom på hemmaplan. Grabbarna älskar Borlänge och Borlänge älskar dom. En varm sommarkväll 2008 var en av alla de gånger som det fanns en sådan möjlighet, jag är glad att jag tog den chansen! När Björn och Gustaf slåss om vem som ska få äta upp mikrofonen så är det svårt att inte gilla det man hör. Rock'n roll på hög nivå!  



You can't steal my love, Rock Am Ring 2011




Dance with somebody, Rock Am Ring 2011








1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8. MANDO DIAO, Peace and Love 2008, Borlänge
9. BILLY TALENT, Pier Pressure 2007, Frihamnspiren Göteborg
10. GRAVEYARD, Mejeriet 2011, Lund
11. THE STROKES, Hurricane festival 2010, Scheeßel, Tyskland
12. HARDCORE SUPERSTAR, Peace and Love 2008, Borlänge
13. BEATSTEAKS, Hurricane festival 2008, Scheeßel, Tyskland
14. THE GASLIGHT ANTHEM, Hurricane festival 2010, Scheeßel, Tyskland
15WHITE LIES, Hurricane festival 2010, Scheeßel, Tyskland

Gotye!

Gotye_Album_Making Mirrors

Hittade ett skönt album som för mig är helt nytt! Det är Australiensiska Gotyes senaste Making Mirrors som gått på repeat denna kvällen. Lite tidigt för en djupare recension men första känslan är wow! Gillar speciellt duetten med kiwin Kimbra, Somebody That I Used To Know. Riktigt skön låt!

Blir nog till att lyssna några varv till på denna platta!

The Cure till Hurricane!

The Cure live...


Nytt bandsläpp till Hurricane! Denna gången var det The Cure som var största utropstecknet eller kanske enda.. Ska försöka lyssna in de andra banden lite också, i alla fall Pennywise och The Bronx som fyller på den redan ganska "punk-tyngda" festivalen..  Får väl hoppas att dom balanserar upp det med några riktiga fetbokningar! Kanske Foo FightersMuse eller Beatsteaks?? Ta allihop på en gång vettja! :)
Hoppas få höra The Cure spela A Letter To Elise.. Annars ligger det en bra vagn med dönerkebab ganska nära scenen råkar jag veta!

Topplistan, nr 9!




Billy Talent by: Charles William Pelletier / Agence QMI
Benjamin Kowalewicz

Billy Talent, Pier Pressure 2007, Frihamnspiren Göteborg
Pier Pressure är/var en endagsfestival som arrangerades 2007 och 2010 på frihamnen i Götet. 2007 lyckades dom med riktigt bra bokningar, Billy Talent, My Chemical Romance, Mando Diao, Neverstore, CKY, Blindside, Less than Jake, The Sounds och Avril Lavigne var några av de som entrade någon av de tre scenerna på piren. Detta var nog första gången jag såg Billy Talent om jag inte missminner mig (har blivit ett antal ggr sen dess) och dom sålde in sig ganska bra med deras melodiska punkrock och dynamiska energiknippen till låtar. Benjamin Kowalewicz (sångaren) levererar alltid blod svett och tårar blandat med sjuka falsetter och det är alltid högsta nivå på deras spelningar vare sig det är 40 000 Tyskar i Scheeßel, en knökfull bananpir i Göteborg eller ett halvfullt Trägår'n i samma by. Men något med spelningen på piren stack ut mot de andra och det kan mycket väl vara att det var första gången jag såg dom och inte riktigt var beredd på vad som komma skulle. Kan ju säga att det kokade ganska bra i publikhavet när då nysläppta Fallen Leaves och Red Flag spelades. Har för mig att det var denna spelning då Benjamin kom in i en Toronto Maple Leafs-tröja med Mats Sundin på ryggen och underströk det alla redan visste, att alla Canadicker är hockeytokiga. Gitarristen Ian D'Sa är otroligt bra och man förvånas ofta att det bara är en gitarr som sjunger ut alla träffsäkra riff och solon, sen har han ju dessutom en helt underbar frisyr!
I vår släpper Billy Talent äntligen sitt nya album, jag ska se till att ni inte missar det! 



Red Flag, Rock Am Ring 2009









1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9. BILLY TALENT, Pier Pressure 2007, Frihamnspiren Göteborg
10. GRAVEYARD, Mejeriet 2011, Lund
11. THE STROKES, Hurricane festival 2010, Scheeßel, Tyskland
12. HARDCORE SUPERSTAR, Peace and Love 2008, Borlänge
13. BEATSTEAKS, Hurricane festival 2008, Scheeßel, Tyskland
14. THE GASLIGHT ANTHEM, Hurricane festival 2010, Scheeßel, Tyskland
15WHITE LIES, Hurricane festival 2010, Scheeßel, Tyskland

Bullet In A Bible

En av de allra bästa live dvd/cd, och kanske höjdpunkten i Green Days karriär måste vara Bullet In A Bible som spelades in sommaren 2005 under två koncertdagar i Milton Keynes, England. Skivan och DVDn släpptes senare under hösten.

Enjoy!


Bullet In A Bible
Green Day – Bullet In A Bible

GREEN DAY
På de två spelningarna i Milton Keynes 2005 såg totalt 130.000 fans Green Day


The Tallest Man On Earth

Att vår alldeles egen Bob Dylan, Kristian Matsson skulle vara längsta mannen på planeten är nog en liten överdrift, men musik kan han göra i alla fall. Perfekt musik för en grå, trist januaridag! 



Sometimes The Blues Is Just A Passing Bird


The Wild Hunt


Shallow Grave

Topplistan, nr 10!



Graveyard_1 (SE)

Graveyard, Mejeriet oktober 2011, Lund
Göteborg verkar krylla av riktigt bra rockmusiker och några av dessa återfinns i Graveyard som bildades 2006 i ovan nämnda stad. Dock har dom "bara" släppt 2 album varav det senaste 2011, Hisingen Blues. När dom kom till mejeriet i lund så var det mest låtar från detta album som spelades, men även en och annan låt från tidigare skivan Graveyard fick plats i setlisten. Det var första gången jag såg dom live men jag hoppas verkligen att det inte var den sista. Hade inte lyssnat så väldigt mycket på Graveyard innan denna spelning och ändå så fick jag gåshud vid mer än ett tillfälle, bättre liveband får man leta efter. Tempoväxlingarna i låtarna gör hela spelningen väldigt intressant och dynamisk hela vägen. Man kan inte annat än att bli imponerad av deras förmåga att leverera sköra verser och lugna riff för att sedan explodera i tunga refränger med skrikande gitarrsolo som gör det svårt att inte jämföra detta band med tidiga Hellacopters. När dom körde Ain't Fit To Live Here var publiken med på noterna och det blev ett jävla röj rent ut sagt. Dom avslutade och krönte kvällen med The Siren som är en helt fantastisk låt, och ännu bättre live när Joakim får kräma i ordentligt med sin fantastiska pipa. Uncomfortably Numb var en annan höjdpunkt på kvällen, och man önskade att den aldrig skulle ta slut. 



Uncomfortably numb på debaser medis







1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10. GRAVEYARD, Mejeriet oktober 2011, Lund
11. THE STROKES, Hurricane festival 2010, Scheeßel, Tyskland
12. HARDCORE SUPERSTAR, Peace and Love 2008, Borlänge
13. BEATSTEAKS, Hurricane festival 2008, Scheeßel, Tyskland
14. THE GASLIGHT ANTHEM, Hurricane festival 2010, Scheeßel, Tyskland
15WHITE LIES, Hurricane festival 2010, Scheeßel, Tyskland

RSS 2.0