Gott nytt år!

Sista dagen på året och dags att sammanfatta musikåret 2011! 

Detta tänkte jag göra med en liten topp 10 lista (ja jag gillar listor) över årets bästa albumsläpp. Jag reserverar mig för att jag glömt något album som kanske borde finnas med. Det har faktiskt varit en hel del bra och efterlängtade skivsläpp i år och det som sticker ut lite extra vad gäller att vara efterlängtat är ju blink-182 – Neighborhoods. Efter 8 år av väntan på att Blink skulle återförenas och släppa nytt så hände det! Och nästa år så blir det till att se dom för första gången på Hurricane i Tyskland, speaking of efterlängtat! Skivan är riktigt bra och har växt ju mer man lyssnat på den så den tar definitivt plats på listan! 

Hoppas på ett skönt 2012 med mycket bra musik! 


1. Dikta - Get It Together
Har hyllat detta album förut och det är inte för inte som det återfinns längst upp på listan. Isländska Dikta har verkligen lyckats skapa något fantastiskt i och med denna skiva. 


2. Graveyard – Hisingen Blues
Graveyards andra album är en rockplatta med extra allt som visar hur bra den svenska rockscenen är även utan saknade Hellacopters närvaro. Skivan är fylld med rakt igenom riktigt bra och genomarbetade låtar som andas blues, 70-tals rock och till och med lite folkmusik precis som debutskivan. Vill man uppleva dessa låtar en nivå vassare ändå så ska dom avnjutas live där Graveyard verkligen levererar! 


3. blink-182 – Neighborhoods
Otroligt efterlängtad skiva som växer och växer varje gång man lyssnar på den. Så skönt att Blink är tillbaka och det med besked. Dom har tagit ytterligare ett steg bort från den skitiga punken som genomsyrade de första skivorna och nu är soundet ännu lite mognare än senaste skivan som kom 2003 och det låter som en blandning av sidoprojekten Angels and Airwaves och +44. Bra skit! 


4. In Flames – Sounds Of A Playground Fading
När In flames släpper nytt album då vet man i förväg att den kommer snurra på skivspelaren en bra tid framöver. Så har det varit de senaste åren och förhoppningsvis lär det fortsätta ett tag till. Även om denna skiva inte riktigt är lika lysande som förra skivan så är det fortfarande en riktigt riktigt bra skiva.


5. Deportees – Islands & Shores
Efter förra albumet, Under the pavement så var förväntningarna hos kritiker och fans skyhöga inför årets släpp. Dessa förväntningar kunde mycket väl resulterat i en flopp, men Deportees lyckades uppfylla dessa med råge och lämnade ifrån sig en produkt som är något i hästväg. Riktigt snyggt rakt igenom och det märks att det ligger mycket tid och noggrannhet kring minsta detalj på varenda låt.


6. Beatsteaks – Boombox
Ytterligare ett band som har slipat bort lite av de ruffiga kanterna och skräniga distarna på sin nya skiva. Som tur är har Beatsteaks ändå behållt en hel del av ovannämnda och det har resulterat i ännu en grym skiva från tyskarna. 


7. Those Dancing Days – Daydreams & Nightmares
Innan "tjejbandet" från stockholm i augusti bestämde sig för att ta en paus på obestämd framtid så han dom med att släppa en riktigt bra skiva i Daydreams & Nightmares och tur är väl det. Mycket bra skiva!


8. Bon Iver – Bon Iver
Detta kanske är årets mest kritikerrosade album och visst är det fantastiskt bra. Det kommer säkert att anses vara en ritktig klassiker bland skivor om några år. Det är en väldigt stämningsfull och vacker skiva som säkert lär växa en del ju mer man lyssnar på den. Hade jag hunnit lyssna mer på den hade den säkert kunnat klättra lite på listan.


9. Foo Fighters – Wasting Light
Efterlängtat skivsläpp som inte gjort många besvikna, finns en del grymt bra låtar! Tyvärr en och annan låt som mest känns som utfyllnad.


10. Panic! At the Disco – Vices & Virtues
Panic! At the disco fortsätter på den inslagna vägen med sin "popiga alternativ-rock" och gör det bättre än någonsin. Ett väldigt bra album!



Bubblare!
Här är några skivor som kunde tagit plats om listan varit lite längre. 

Arctic Monkeys – Suck It and See
The Strokes – Angles
The Kooks – Killing Me
Florence + The Machine – Lover To Lover
Kapten Röd – Saknade Vänner
The Horrible Crowes – Elsie

God Jul i stugan!

Hoppas ni får en bra helg med mycket julskinka och ris á la malta! 

En liten spotifylista med de bästa av jullåtar kanske? - Jullistan


Happy Holidays you bastards!!!!!!

Topplistan, nr 11!

Nummer 11 på listan!

The Strokes - Lollapalooza 2010


The Strokes, Hurricane festival 2010, Scheeßel, Tyskland
En av de stora dragplåstren på förra årets hurricane var New York-bandet The Strokes med Julian Casablancas i spetsen. Stora scenen på orkanen framåt kvällningen när solen precis dykt ner i skogen är som gjort för riktigt bra spelningar. Trots solens frånvaro hade Julian solbrillorna på hela spelningen och The Strokes hade stora förväntningar på sig från mig och många andra, vilka dom uppfyllde. Dock med lite smolk i bägaren då jag stör mig på Julians kaxiga framtoning, han är allt annat än ödmjuk när han tar plats på scenen och vi fick snabbt veta att vi ska vara jävligt tacksamma för att han är där och spelar för oss. Detta kan i och för sig bero på att han var både full och hög på lite av varje vilket märktes ganska tydligt.  Deras musik gör sig verkligen bra live och med en snygg inramning i form av coola lampor och scenbelysning så var känslan ganska mäktig när man stod där i publikhavet. Sammanfattningsvis en riktigt bra spelning av ett väldigt sevärt band och bästa låt för kvällen kan mycket väl ha varit Heart In A Cage.


The Strokes på hurricane 2010










1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11. THE STROKES, Hurricane festival 2010, Scheeßel, Tyskland!
12. HARDCORE SUPERSTAR, Peace and Love 2008, Borlänge
13. BEATSTEAKS, Hurricane festival 2008, Scheeßel, Tyskland
14. THE GASLIGHT ANTHEM, Hurricane festival 2010, Scheeßel, Tyskland
15WHITE LIES, Hurricane festival 2010, Scheeßel, Tyskland

Dikta på Spotify!

Upptäckte precis till min stora förtjusning att isländska Dikta har hittat ut på Spotify! 

Jag fick höra detta fantastiska band på en flygning mellan Reykjavik och Boston i sommras av en ren slump, och för det är jag evigt tacksam! I våras släppte dom albumet Get it together utanför Island som i mitt tycke konkurerar om de bästa skivorna under 2011. Hoppas innerligt att dom spelar i närheten snart så man kan få chansen att se dom, missade ju tyvärr att dom spelade i köpenhamn i september.

Get it together får bli veckans album då. Kvalitet rakt igenom hela skivan, en såndär utan svaga låtar! Låten Thank you är så förbannat fin att man nästan blir tårögd.

Skrota matkassar, Ipads och spikmattor!
För detta album, mina vänner, är årets julklapp!
Håll tillgodo!


Dikta



Get it together, grym skiva!

Musikhjälpen - Millencolin

Härligt att se Millencolin göra en insats! Förbannat bra grej Musikhjälpen, mer sånt! 




Detox - förstasingeln från Machine 15 (2008)



E20 norr - Svenska versionen av Battery Check som finns på Home From Home (2005)

Topplistan!

På något jävla vänster så har första inlägget i min topplisteföljetång fallit bort, fråga mig inte hur eller varför. Så det är väl bäst att jag slänger upp det så ni förstår vad listan handlar om! :P 



Damn! Har nu spenderat ex antal timmar på att försöka lista alla spelningar som har avnjutits under de senaste 5 åren.. ett hundratal blev det. Att sedan försöka ranka dessa är inte det lättaste, det ska gudarna veta. Men efter lite pusslande fram och tillbaka har jag nog trots allt fått till någonting. Det hela slutade med en topp 15 lista som är baserad på min upplevelse av spelningarna och inget annat, inte det minsta objektivt med andra ord.

Varje spelning på denna listan har sin egen historia som måste berättas, vilket medför att jag INTE tänker lägga upp hela listan på ett bräde, alldeles för lat för detta. Sen tycker jag nog att ni kan få suga på karamellen lite, så det får helt enkelt bli en följetång av detta!

Börjar med nr 15!

White Lies, Hurricane festival 2010, Scheeßel, Tyskland!
På eftermiddagen, dag 2 på hurricane klev White Lies upp på scenen, och lyckades trots att jag knappt hört dom förut lämna ett intryck hos mig. Hade lyssnat lite innan festivalen bara för att dom skulle spela där men thats about it. Londonbandets musik är ganska tung och mäktig samtidigt som den är popigt lättlyssnad, lite The killers möter Franz Ferdinand kanske kan funka som liknelse. Grymt bra spelning i alla fall som gjorde att jag fick upp ögonen för detta sköna band. Kommer definitivt försöka se dom igen! Deras första album är riktigt riktigt bra och jag rekommenderar det starkt. -> White Lies – To Lose My Life




White Lies
White Lies


1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15WHITE LIES, Hurricane festival 2010, Scheeßel, Tyskland

Topplistan, nr 12!

Nummer 12 på listan över bästa spelningar! 


Hardcore Superstar

Hardcore Superstar, Peace and love 2008, Borlänge! 
Förpassade till en av de mindre scenerna på peace and love 2008 var göteborgsbördiga Hardcore Superstar. Micke Silver hade precis hoppat av som gittarist mitt under turnén och ersatts av Vic Zino från Crazy Lixx som kallats in med kort varsel, och visst fyllde han de stora skorna efter Micke, med guldstjärna i kanten dessutom! Under turnén så bestämde sig Vic för att stanna i bandet och hör numer till den fasta inredningen. Men tillbaka till Borlänge, spelningen var grymt bra och publiken var med på noterna från första riff. Den lite mindre planen framför scenen var full till bredden och det var precis så trångt och svettigt som det ska vara! Bandet och publiken triggade varandra och det var kärlek åt båda håll. Som grand finalé under sista låten blev Jocke Berg så exalterad att han kastade ut micstativet i publikhavet. Rock'n Roll!!!

Samlade mästerverken: Hardcore Superstar – The Party Ain't Over 'Til We Say So



Videon till Liberation kick varm på Voxpop på den gamla goda tiden!






1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12. HARDCORE SUPERSTAR, Peace and Love 2008, Borlänge
13. BEATSTEAKS, Hurricane festival 2008, Scheeßel, Tyskland
14. THE GASLIGHT ANTHEM, Hurricane festival 2010, Scheeßel, Tyskland
15WHITE LIES, Hurricane festival 2010, Scheeßel, Tyskland



Följ min blogg med Bloglovin

The Kooks och Rise Against klara för Hurricane 2012!

Finns det något bättre än att sitta på festivalbiljetter och vänta på bandsläpp?? Nästan som väntan innan julafton när man var liten, fast ännu bättre.

Nya släpp till Hurricane är bla Rise Against, The Kooks, Wolfmother och Royal Republic.. Känner på mig redan nu att sommarens Line-up kommer bli något i hästväg, återstår ju många bandsläpp innan schemat är spikat. Redan klara sedan tidigare är inga mindre än blink-182.. Sug på den! 



Blink 182
Blink 182



The Kooks


Rise Against at KROQ Almost Acoustic Christmas 2009
Rise Against


Wolfmother
Wolfmother


Royal Republic
Royal Republic

Topplistan, nr 13!

Nummer 13! Återigen är det orkanen som bidrar med ännu en fantastisk spelning.



Beatsteaks, Hurricane festival 2008, Scheeßel, Tyskland!
Denna gången går vi dock tillbaka 2 år till 2008 och mitt första besök på denna magnifika festival. Anledningen att vi åkte dit var att det var så sjukt många bra band som var bokade, vilket har visat sig vara mer regel än undantag för denna festival. I startfältet 2008 fanns bl.a Foo Fighters, Billy talent, Radiohead, The kooks, panic! at the disco, millencolin, kaiser chiefs, rise against, floggin molly och många många fler. Går ju inte missa en sån line-up tänkte vi. Men en sak undrade vi ju över.. Headlines för festivalen var Foo Fighters, Radiohead och.. Beatsteaks. Vilka fan är Beatsteaks tänkte vi?? Aldrig hört talas om! När festivalen var över förstod vi mycket väl varför dom var headlines.

Vi lyssnade självklart in oss lite på Beatsteaks innan festivalen och tänkte att detta kan nog bli riktigt bra. 2008 hade Hurricane 75000 besökare och när Beatsteaks, Berlins och hela tysklands stolthet entrade scenen var campingen tömd och så gott som alla 75000 stod framför scenen och skapade en helt sjuk stämmning. Och som dom levererade sen! Damn! Har nog aldrig blivit så positivt överaskad av ett band som jag blev denna junikväll. Energin som lämnade högtalarna och spred sig som en våg genom publikhavet var enorm! Och där blev vi frälsta...

Lyssna på Monster - Live och kika på youtubeklippet så kanske ni förstår.. 







1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13. BEATSTEAKS, Hurricane festival 2008, Scheeßel, Tyskland
14. THE GASLIGHT ANTHEM, Hurricane festival 2010, Scheeßel, Tyskland
15WHITE LIES, Hurricane festival 2010, Scheeßel, Tyskland

Kent klara för P&L 2012

Kent är klara för peace and love i borlänge nästa sommar!
I april släpper dom sin nya platta och dom förlägger alltså premiären för sommarens turné till borlänge i juni. Kent måste ses och detta är väl ett väldigt bra tillfälle om man är i krokarna! Andra klara artister för festivalen är bl.a Winnerbäck, skrillex, deportees, hardcore superstar och fler lär det bli! 

Vågar nog sätta en selma lagerlöf på att dom avslutar med Mannen i den vita hatten i sommar också! 




Spotify - Mannen I Den Vita Hatten ( 16 År Senare )

Veckans Album

Mando Diao - MTV Unplugged-above and beyond (2010)
Mando diao har under snart 10 års tid delat med sig av sin musik och släppt rockplatta efter rockplatta som alla har satt spår i den svenska skattkistan av riktigt bra musik. Inte mer än rätt då att dom för ett knappt år sedan fick chansen att spela in en MTV Unplugged skiva i Berlin med gästartister som Lana del Rey, Juliette Lewis och Ray Davies. Ett mer avskalat Mando med stråkar, munspel, akustiska gitarrer och piano är en sjukt häftig upplevelse och dalmasarna verkar trivas hur bra som helst på denna scen. Björn Dixgård och Gustaf Noréns underbara rockpipor kanske gör sig bäst i skrikiga, hårdare låtar med lite tyngre dist i bakgrunden där dom tar i för kung och fosterland för att överrösta varandra. Men även på denna skivan där tempot på många låtar dragits ner ordentligt och disten lämnats kvar i Borlänge så kan man inte annat än älska deras energi och känsla i varje textrad som levereras. Nya kvaliteter i låtarna blottas och det är en resa på 24 låtar under en och en halv timme som man inte vill ska ta slut. You Can't Steal My Love visar sig från en skör och väldigt naken sida och blir, även om det är svårt att tro ska vara möjligt, ännu lite bättre än orginalet. 




Mando Diao – MTV Unplugged - Above And Beyond



Topplistan, nr 14!



Ja men då går vi väl vidare med nr 14 på listan över mina favoritspelningar! 

The Gaslight Anthem, Hurricane festival 2010, Scheeßel, Tyskland!
Samma eftermiddag som White Lies spelade på Hurricane så gjorde även Gaslight Anthem det samma, dom var där året innan och fick tydligen mersmak. Utgångsläget för min del var ungefär samma som för White lies, hade alltså inte hört Gaslight innan festivalen. När Brian Fallon och de andra New Jersey-grabbarna började spela tog det inte många låtar innan mina hårstrån reste sig, och jag tror inte dom lade sig ner förrän sista gitarriffet hade ebbat ut. Jag blev helt tagen av deras musik och ville nästan packa ihop tältet och åka och köpa deras skivor.. Jag ville ha mer! Deras musik kanske kan beskrivas som en tidig bruce springsteen med ett knippe punk, en gnutta soul och en liten liten nypa blues. Kombinationen blir vilket fall helt klockren och jag kan inte hylla deras musik nog. Har svårt att välja ut några låtar som är bättre än dom andra men The '59 Sound och Even Cowgirls Get The Blues är två mästerverk från deras, enligt mig, bästa skiva The '59 Sound.

Skönt klipp med Gaslight Anthem och the boss:
http://www.youtube.com/watch?v=Ul0XCTeJx_o&feature=related


Brian Fallon, The Gaslight Anthem


1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14. THE GASLIGHT ANTHEM, Hurricane festival 2010, Scheeßel, Tyskland
15WHITE LIES, Hurricane festival 2010, Scheeßel, Tyskland

Deportees på Debaser Malmö

Deportees spelning på sköna debaser igår höll vad den lovade och lite till. På något otroligt sätt lyckas dom med konststycket att packa ner det polerade och noggrant genomarbetade soundet på skivan, ta med det till scenen och leverera det på ett minst lika snyggt sätt.

De flesta låtarna som spelades var från nya skivan Islands & Shores men dom kryddade även med guldkorn från tidigare skivor, till och med debutsingeln Arrest Me 'Til It Hurts spelades vilket uppskattades mycket av publiken. På ett väldigt smart sätt byggde dom upp stämningen under kvällen och dom avslutade första akten med de två stora hitsen från nya albumet, först The Doctor In Me och sedan titelspåret och första singeln Islands & Shores. Redan då kände man hur stämningen i lokalen vibrerade och när dom sedan kom tillbaka in och brände av Turn BackTime för att sedan avsluta kvällen med fantastiskt vackra och mäktiga A Heart Like Yours In A Time Like This var kvällen komplett.

Jag och många med mig lämnade lokalen med en skön känsla i kroppen och jag har svårt att tänka mig att någon var besviken. Det kanske var första gången jag såg dessa sköna norrlänningar, men definitivt inte sista!

Men nu började jag egentligen i fel ände för innan deportees klev på scenen ägdes den av ett mycket, mycket intressant band, Winhill/losehill. Deras musik påminde mycket om Deportees men hade ytterligare en dimension i form av en smörgåsgrill och en planka. Ser väldigt mycket fram emot deras debutskiva som är på gång, i februari är det sagt att den ska släppas. 

Så sammanfattningsvis, en riktigt bra kväll med en kvalitetsspelning signerad Deportees och ett härligt fynd a la Winhill/losehill. En liten guldstjärna till ljudkillen som trots den lilla lokalen lyckades förbannat bra med att balansera alla xylofoner, lutor, ukuleles, trummor, gitarrer, smörgåsgrillar och andra udda men underbara instrument! 

Ciao for now! 

Kvällens känga får väl jag själv ta emot som glömde stoppa i minneskortet i kameran. Tur att Erik da man såg till att kvällen förevigades!

Taggar Deportees!



Ikväll spelar Deportees på Debaser i Malmö. Ska bli sjukt spännande att se dom live, premiär för min del! Nya skivan är fantastiskt bra och triggar upp förväntningarna loads.. Ska bli skönt med en paus från allt vad plugg heter om inte annat :) 

En recension av spelningen dyker säkert upp här imorrn! 

Lyssna och njut! Deportees – Islands & Shores

Lite svensk punk!

Ny vecka, nya tag! Kickstartar morgonen med lite svensk punk i form av Tysta Mari – Blå Nätter och allt känns genast mycket bättre!




Stockholmsbaserade Tysta Mari. Förband åt Millencolin i Örebro april 2008, mycket trevlig överaskning!

In Flames Köpenhamn 12 April






Då var biljetter fixade till In Flames på Vega i Köpenhamn 12 april!
Har en känsla av att det kommer bli en sjukt bra spelning, såg dom i borlänge på p&l 2009 och hoppas dom levererar lika bra igen! Hmm. kanske skulle sno ihop en top 10 lista över bästa spelningar och lägga upp här.. Där kommer nog In Flames ta plats i så fall!

Länkar In Flames – Sounds Of A Playground Fading , titelspåret från senaste plattan.. sjukt bra skiva för övrigt!

Enema of The state (1999)




1999 släppte Blink-182 sitt fjärde album, Enema of the state. Det första albumet med Travis Barker bakom trummorna och det riktigt stora genombrottet för Blink med låtar som All the small things, Whats my age again och Adams song..

Detta album lade förmodligen grunden för den musk jag lyssnar på idag och skulle mycket väl kunna vara den skiva som jag lyssnat på flest gånger. 1999 var jag bara 11 år och jag kommer så väl ihåg när vi på "småstjärnorna" i skolan stod i klassrummet i bara kallingar (Dom har ju det i skivomslaget) och mimade till Aliens Exist. Fantastiska minnen förknippade med denna skiva med andra ord..


Spotifylänk
blink-182 – Enema Of The State


Premiär!

Då var man med blogg då!
Tanken är att denna bloggen ska vara en plats där jag kan få utlopp för mitt behov av att dela med mig av den musik jag lyssnar på och att du som läser bloggen kanske ska få lite sköna tips om musik du borde lyssna på.
Jag skulle redan här kunna redogöra för vilken typ av musk som kommer dyka upp här men jag tror jag låter er upptäcka det allteftersom istället.

Två återkommande inlägg på bloggen kommer att vara veckans Album och veckans Låt där jag kommer att uppmärksamma låtar eller album, både nya och gamla, som är värda det av någon anledning. Jag kommer självfallet försöka att recensera spelningar och festivaler jag åker på, vilket kanske inte är så många då studentplånboken inte tillåter det, men en och annan ska det ändå kunna bli.

Där satt premiären då!

Hoppas att någon där ute ska tycka bloggen är läsvärd och framförallt gilla musiken som dyker upp här.
Rivstartar med veckans Album som måste bli det som jag tror har betytt mest för hur min musiksmak har utvecklat sig..

Välkommen som fan hit till min blogg i alla fall!

RSS 2.0