Kent - Jag är inte rädd för mörkret




Kent – Jag är inte rädd för mörkret



Bergochdalbana! Det är ordet jag skulle sammanfatta mina känslor kring denna platta med.

Det började med att jag kände mig mer eller mindre likgiltig inför att Eskilstunas stolthet skulle släppa ett nytt album, inget jag varken såg fram emot eller bävade för. Sen presenterade dom sin första singel, 999, och jag kände ganska omedelbart att, OJ! nu är det fan något riktigt bra på gång!

Skivan kom och jag lyssnade igenom den en gång, kände hmmmm.. Lyssnade igenom den ett par gånger till och vässade fogsvansen, för nu skulle den sågas totalt. Den kändes platt, kontrastlös och tråkig.. framförallt tråkig.

Men jag vågade inte riktigt spänna fast den i skruvstädet än. Någonstans i bakhuvudet visste jag att jag haft precis samma känslor för några av de som idag är mina absoluta favoritskivor, ofta dom man haft högst förväntningar på innan. Den kan väl få några varv till på sig att bevisa sig värdig. 

Nu har jag lyssnat på den långt fler gånger än RKI (rekommenderat kent intag) och den växer och växer för varje gång. Den har klättrat ordentligt och nu är det nog dags att ge den ett betyg innan den får mer än den förtjänar.

Kan fortfarande tycka att enstaka låtar är ganska intetsägande, men merparten är riktigt bra, och samtliga är galet välgjorda och genomarbetade. Petroleum är den som låter mest Kent, Jag Ser Dig gillar jag skarpt, Isis & Bast har grymt sköna verser och Beredd På Allt är tung som fan.. fastnar direkt.

Klart godkänt av Jocke II Berg med akompanjemang! 


BETYG 3/5




Kent
Kent


The Soundtrack Of Our Lives - Throw it to the universe




The Soundtrack Of Our Lives – Throw it to the Universe


Nu har The Soundtrack Of Our Lives släppt sin sista potatis.. ehm skiva. Nu börjar nedräkningen för den ENDA spaceade  kaftanrockare som faktiskt kan göra riktigt riktigt bra musik, sorry Di Leva men du håller inte riktigt Ebbotklass.

Tretton nya, mer eller mindre fantastiska, låtar summeras till ännu en grym platta. Den kan nog nästan konkurera med Behind The Music om platsen som bästa skiva TSOOL har spottat ur sig, lite tidigt att dra sådana växlar än så länge kanske...

..Men faktum är att, Freeride är så galet snygg på alla sätt och vis,  Where's the Rock? så skönt energisk och When We Fall så jävla vacker i sin enkelhet. Förstasingeln What's Your Story? är precis så lätt att älska som en förstasingel ska vara och titelspåret Throw it to the Universe personifierar bandet och knyter ihop denna platta med tidigare alster. Om du tar denna heta, kokande gryta och slänger i en lagom rund, skäggig gubbe i kaftan så kan jag gå i god för att sommarens turné med TSOOL kommer bli helt magisk. 

I och med denna skiva och den stundande "magiska" turnén så får epoken TSOOL ett mer episkt än värdigt slut!

Ses vid stängslet!


BETYG 4,5/5

The Soundtrack of Our Lives



Ljuden från förr



En riktigt skön svensk version av Gaslight Anthems the '59 Sound. Texten är mer eller mindre rakt översatt vilket brukar betyda fiasko.. Inte denna gång! Låten uppmärksammades av Gaslight själva på deras tumblr http://thegaslightanthem.tumblr.com. RIP Patrick!


Utdrag från Gaslights Tumblr:









Patrick Keith Kejtson - Ljuden Från Förr (The ‘59 Sound)

Our friend in Sweden, Silvester, sent us an email telling us how a year ago he was going to release an album on a record label he had started. The band was called Civilisationen and consisted of his kid brother and a group of friends. Sadly, only days before they sent the album to pressing, the lead singer and good friend, Patrick Kejtson, took his life. The band broke up and the album never came out.

Now a year later, Silvester and Civilisationen have decided to release the album. To honor Patrick the album will also include a bonus disc with some of Patrick’s solo recordings, one of which is a version of The ‘59 Sound translated into Swedish. We thought the cover was really fantastic and wanted to share it with all of you


Man måste ju inte stå på scenen jämt!





Brian Fallon, The Gaslight Anthem – Old Haunts på dass!




Tim McIlrath Rise Against – Swing Life Away lite överallt.

In Flames @ Vega, Köpenhamn




In Flames @ Vega


Igår gästade In Flames ett utsålt Vega (1500 pers) i Köpenhamn som en del av den turné med mindre klubbspelningar som bandet just nu är ute på. 

In Flames brukar spela för betydligt större folkmassor men Vega's stora lokal är som gjord för denna typen av spelningar vilket bidrog till ett grymt bra tryck och skapade bästa möjliga förutsättningar för Anders Fridén och Co.

Dom gick ut hårt från första låt som för kvällen var Embody the Invisible och fortsatte med ytterligare ett par låtar ur den äldre lådan. När Trigger pumpade ur högtalarna så tände publiken till ordentligt, sen var det fullt ös hela kvällen. När det var dags för blytunga Only for the Weak kunde vi inte längre stå kvar i den bakre delen av lokalen utan trängde oss fram till svettpoolen framme vid scenen, kan inte påstå att vi ångrade oss direkt. Golvet gungade ordentligt!

Sista, och kanske sämsta, låten för kvällen blev My Sweet Shadow.

In Flames levererade som vanligt och man kan inte annat än bli sjukt imponerad av hur tighta dom är och fascineras av hur Anders röst håller låt efter låt, år efter år. Bästa spelningen på mycket länge för min del!

Det jobbiga med att se In Flames är att man alltid saknar massor av låtar.. Inte konstigt då det har blivit så galet mycket bra låtar under åren och det skulle bli en lååååång kväll om ens hälften av dessa skulle spelas. Denna gången var det en hel del av de äldre låtarna från bl.a. grymma Reroute To Remain som fick plats i setlisten, riktigt kul! Hade gärna hört några fler från Come Clarity och A Sense Of Purpose dock.

Kvällens bästa:
Cloud Connected

Kvällens sämsta:
Soporna på balkongen, man går fan inte på In Flames och sitter ner. Säger som Anders, och jag citerar "Era gamla jävla människor, stå upp för helvete!!!"

Gick hem grymt nöjd och ett plektrum rikare, tack Peter Iwers! 

  1. Embody the Invisible + + +  
  2. Bullet Ride + + + +
  3. Trigger + + + + +
  4. Crawling Through Knives + + + + +
  5. The Quiet Place + + +
  6. Where The Dead Ships Dwell + + + +
  7. Egonomic + + +
  8. Clayman + + + +
  9. Liberation + + +
  10. Cloud Connected + + + + +
  11. Drifter + + +
  12. System + + + +
  13. Fear Is The Weakness + + +
  14. Ropes + + + + +
  15. Only for the Weak + + + + + 
  16. Deliver Us + + + + +
  17. The Mirror's Truth + + + + +
  18. Take This Life + + + + +
  19. My Sweet Shadow + +


In Flames @ Vega



In Flames @ Vega



In Flames @ Vega



In Flames @ Vega




Topplistan, nr 5!



Lasse på Rock Off 2010



Lasse på Rock Off 2010


Lasse på Rock Off 2010



Lasse på Rock Off 2010



Lars Winnerbäck,  Rock Off 2010, Åland
En varm sommarkväll på Ålands alldeles egna festival, Rock Off. 2010 års line-up med bl.a Lasse, KentMustasch och Salem Al Fakir var förmodligen den bästa någonsin och varenda Ålänning hade tagit plats framför scenen när det var dags för "lill-lundell". Gåshuden satt nog där den satt från första låten tills långt efter sista riffet darrat ut över skärgården. Det är något väldigt speciellt med Lars, något som inte går att sätta ord på, inte tränger igenom på bilder, inte når ut från Youtube.. Något som måste upplevas på plats. Denna kväll var han kung, gud och jultomten på en och samma gång. Gillar det faktum att han och bandet tog ålandsfärjan till kapellskär för 50 spänn samtidigt som Kent flög hem i privatplan, tvivlar på att Jocke tog av sig sina solbrillor en enda gång under de timmar dom var på ön. 

Fick dessutom med mig kameran för en gångs skull, not bad!



Lars Winnerbäck – En tätort på en slätt - Mauro & Pluras kök








1.
2.
3.
4.
5. LARS WINNERBÄCK, Rock Off 2010, Åland
6. GASLIGHT ANTHEM, Kulturbolaget 2011, Malmö
7. IN FLAMES, Peace and Love 2008, Borlänge
8. MANDO DIAO, Peace and Love 2008, Borlänge
9. BILLY TALENT, Pier Pressure 2007, Frihamnspiren Göteborg
10. GRAVEYARD, Mejeriet 2011, Lund
11. THE STROKES, Hurricane festival 2010, Scheeßel, Tyskland
12. HARDCORE SUPERSTAR, Peace and Love 2008, Borlänge
13. BEATSTEAKS, Hurricane festival 2008, Scheeßel, Tyskland
14. THE GASLIGHT ANTHEM, Hurricane festival 2010, Scheeßel, Tyskland
15WHITE LIES, Hurricane festival 2010, Scheeßel, Tyskland

Mr.Clapton

Mäktigt klipp! 


Eric Clapton – Layla





Mark Knopfler


En av de allra största bland dom riktigt stora.. Jag saknar ord



Brothers In Arms Montserrat


Sultans Of Swing Dire Straits – Alchemy - Dire Straits Live - 1 & 2




The shins - Port of Morrow




The Shins – Port Of Morrow


The Shins nya skiva har fått sig en rejäl genomlyssning! Det var 5 år sedan Wincing The Night Away som är ett fantastiskt album.. Tro fan att förväntningarna är höga! Nya skivan är bra, nothing more nothing less. Tyvärr är den lite ojämn i kvalitet vilket är frustrerande. Hälften av låtarna är klockrena, men då om någon gång håller det inte att fylla ut skivan med intetsägande låtar som borde fått stanna i byrålådan. Samtidigt vill väl ingen vänta ytterligare 5 år, även om resultatet kanske blivit dubbelt så bra. En personlig favorit på skivan är For A Fool som tillsammans med Simple Song och 40 Mark Strasse drar upp betyget en våning eller två.

Ska bli kul att se dom live på Hurricane i sommar, hoppas på stora scenen i skymningen, finns potential för gåshud!



BETYG 3,5/5



33 nya band till hurricane


Nytt bandsläpp till Hurricane, förmodligen det sista stora släppet.. Brukar väl droppa in något enstaka band till i april, maj vilket jag hoppas på då detta släpp inte heller var något man hoppade högt av. Men The Shins är ju inte fy skam i alla fall, och man kanske orkar gå och lyssna på HOFFMAESTRO.


Har snabblyssnat på övriga band (thank god for spotify!) och hittade ett klart intressant band som jag nog tänker ta en ordentligare lyssning på, The Black Box Revelation. Gillar vad jag har hört so far! 


the shins
The Shins


Hoffmaestro Gröna Lund 2010
HOFFMAESTRO



TSOOL lägger ner verksamheten


The Soundtrack Of Our Lives har deklarerat att deras skiva som kommer 18 april blir bandets sista, det samma gäller den efterföljande turnén. Tråkigt värre!

Har sett dom live ett par gånger och dom kommer bli saknade på den svenska rockscenen.. Finns nog ingen som kommer kunna fylla upp Ebbots kaftan tyvärr. Nu måste man ju definitivt boka plåtar till någon eller några utav sommarens spelningar så man får ett ordentligt avsked av detta i många avseenden underbara band.

Första singeln (Try Again) på nya plattan håller hög klass och skvallrar om att albumet lär göra det samma.


Jag har gjort en spelningslista med mina favoritlåtar från TSOOL och en del av dem, de flesta faktiskt, är ren och skär musikalisk genialitet.. fan, saknar dig redan Ebbot!




The Soundtrack Of Our Lives (TSOOL) – Bigtime



The Soundtrack Of Our Lives – Sister Surround Bilbao 2010


The Soundtrack Of Our Lives – Nevermore Hultsfred 2006





RSS 2.0